Prijevoz pokojnika je osjetljiv i reguliran proces, kojim se obično bave pogrebne kuće ili specijalizirane transportne službe. Evo općih koraka i razmatranja za prijevoz pokojnika iz Nirnberga (Nürnberg), Njemačka:

Kontaktirajte pogrebnu ili transportnu službu:

obratite se pogrebnoj službi ili transportnoj službi koja je specijalizirana za transport ljudskih ostataka. Oni će imati stručnost i resurse da vam pomognu u sklapanju aranžmana.


Navedite neophodne informacije:

Budite spremni da navedete detalje kao što su ime pokojnika, lokacija u Nirnbergu gdje se tijelo trenutno nalazi, odredište na koje treba biti prevezeno i sve relevantne papire ili dozvole potrebne za transport.


Organizirajte prijevoz:

Pogrebno društvo ili transportna služba će koordinirati logistiku transporta pokojnika. To može uključivati balzamiranje tijela, pribavljanje dozvola za transport i sređivanje odgovarajuće ambalaže i dokumentacije.


Odaberite način transporta:

Ovisno o udaljenosti i odredištu, tijelo se može prevesti različitim sredstvima, uključujući put, zrak ili vlak. Pogrebno društvo će vas posavjetovati o najprikladnijoj opciji na osnovu vaših preferencija i zahtjeva.


Osigurajte usklađenost s propisima:

Prijevoz ljudskih ostataka uključuje poštivanje lokalnih, nacionalnih i međunarodnih propisa. Pogrebna kuća ili transportna služba će se pobrinuti da se pribave sve potrebne dozvole i dokumentacija i da je proces transporta u skladu sa zakonskim zahtjevima.


Koordinirajte sa stranom koja prima:

Ako se tijelo transportuje u drugi grad ili državu, neophodno je koordinirati sa pogrebnim zavodom ili službom primaoca kako biste osigurali nesmetan prijenos po dolasku.


Uzmite u obzir kulturne i vjerske običaje:

Vodite računa o svim kulturnim ili vjerskim aspektima koji mogu utjecati na transport i rukovanje pokojnicima. Pogrebno poduzeće ili transportna služba mogu pružiti smjernice o prilagođavanju specifičnim kulturnim ili vjerskim preferencijama.


Završite aranžmane:

Nakon što su svi aranžmani napravljeni, potvrdite detalje sa pogrebnom službom ili transportnom službom kako biste bili sigurni da je sve na mjestu za transport pokojnika od Nirnberga do konačnog odredišta.
Tokom cijelog procesa, bitno je otvoreno komunicirati sa pogrebnim zavodom ili transportnom službom i tražiti smjernice o svim pitanjima ili nedoumicama koje imate u vezi s transportom pokojnika.